Wat leer je in deze richting?

Je leert de basisvaardigheden en technieken van metselen, betonneren, vloeren, tegelzetten, ijzervlechten. Je leert je werkplaats veilig organiseren en het werk planmatig aanpakken en evalueren.
Door het werken met projecten wordt de leerstof attractief aangeboden zodat je praktijk en theorie als een geheel ervaart. Je leert gebruik maken van actuele technieken, technologieën, normen, voorschriften en werkvormen. Duurzaam bouwen van een lage energiewoning wordt als uitgangspunt genomen.
Naast het technische luik besteden we in de basisvorming voldoende aandacht aan taalontwikkeling en aan doelstellingen die je in staat moeten stellen om op een actieve manier deel te nemen aan de samenleving.

Voor wie is deze richting?

Zoek je een praktische vorming en heb je interesse voor bouwmaterialen of wil je graag je steentje bijdragen in het realiseren van bouwwerken, dan is de studierichting “bouw” iets voor jou.
Als leerling van de eerste graad heb je de nodige technische inzichten, vaardigheden en attitudes verworven in het vak techniek. Dat is voldoende om te starten in deze studierichting.

Wat na deze opleiding?

Logische vervolgopleidingen in de derde graad zijn de studierichtingen “Ruwbouw” of “Bouwplaatsmachinist”.
Bij “Ruwbouw” word je verder gevormd tot “polyvalent ruwbouwvakman” en kan je de arbeidsmarkt instappen als metselaar, bekister, betonstaalvlechter, enz. Verder specialiseren en een diploma secundair onderwijs halen kan in het 7de jaar “Renovatiebouw”.
Bij “Bouwplaatsmachinist” word je verder gevormd tot “polyvalent bediener van bouwmachines”. Je kan dan op een veilige manier overweg met hydraulische graafmachines, wielladers, graaf-laad combinaties, dumpers, bulldozers, enz. Verder specialiseren en een diploma secundair onderwijs halen kan in het 7de jaar “Mechanische en hydraulische kranen”.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Project Algemene Vakken AV 6
Frans AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Realisaties Bouw TV 7
Praktijk Bouw PV 15
TOTAAL   34
Vergelijk vakken