Wat leer je in deze richting?

Studeren in Grootkeuken is kiezen voor een veelzijdig aanbod. Zelfstandig werken, maar ook leiding geven en motiveren of gemotiveerd worden is een must voor een goede grootkeukenkok. Lekker, veilig en gezond koken is pas mogelijk als je op een deskundige manier kan inkopen. Keuze van voedingsmiddelen en hedendaagse kooktechnieken toepassen, vergt kennis en inzicht van grondstoffen en processen. De Geelse Hotelschool beschikt over een moderne infrastructuur. Je leert hier koken onder toezicht volgens recente technieken en technologieën.

Voor wie is deze richting?

Als je uit een vierde jaar TSO (Hotel) of uit het vierde jaar BSO (Restaurant-Keuken) komt, ben je een geschikte kandidaat. Leerlingen met een vooropleiding Verzorging/Voeding kunnen eveneens zonder problemen instappen. Kom je uit een andere richting en je bent bereid de ontbrekende ervaringen te verwerven? Dan is de kans op een succesvolle toekomst ook zeker groot. Wens je in een echte werksituatie terecht te komen? Heb je misschien de voorbije jaren ervaren dat je aanleg hebt voor werk in de keuken? Dan ben je zeker welkom in Grookeuken!

Wat na deze opleiding?

Na deze opleiding kan je aan de slag in bedrijven, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, vakantiecentra enz. Maar ook bijvoorbeeld in keukens waar op industriële wijze kant en klare maaltijden worden bereid. In deze sector wordt er meestal gewerkt met een vast uur- of weekschema. Het werkveld is uitgebreid en de kansen op tewerkstelling zijn zeer groot in deze sector.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Engels AV 1 1
Grootkeuken PV/TV PV/TV 14 12
Stage PV 4 4
Werkplekleren PV/TV 7 7
PAV AV 4 4
Ondernemend project TV - 2
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken