Wat leer je in deze richting?

Via de vele praktijkuren leer je de vaardigheden, technieken en machines gebruiken die een moderne houtbewerker nodig heeft. Ook al staat de verwezenlijking van werkstukken en constructie centraal, de technologische achtergrond wordt in technische lessen grondig uitgediept. Zowel het leren tekenen als het bepalen van de gepaste constructiemethodes bij praktische uitvoeringen komen aan bod. Het planlezen en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. In de tekenles wordt daarvoor heel wat tijd uitgetrokken. Je leert je werk veilig en planmatig aanpakken en evalueren.

Voor wie is deze richting?

Hout is een technisch-praktische richting die voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het is een zeer praktische opleiding met een beperkt aantal uren algemene vorming. Steek je graag de handen uit de mouwen? Werk je graag met machines? Ben je creatief en handvaardig? Kan je ordelijk en nauwkeurig werken? Zoek je een praktische vorming en heb je interesse voor hout, het bewerken van hout of het verwezenlijken van houtconstructies, dan is deze studierichting iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

In de derde graad graad kan je via deze studierichting verder kiezen voor een opleiding en later een beroep als binnenschrijnwerker, interieurbouwer of buitenschrijnwerker. In de derde graad worden de vaardigheden en kennis verder aangescherpt en ingeoefend op grotere en complexere projecten, en leer je de projecten volledig zelfstandig voorbereiden en uitvoeren.
In een specialisatiejaar krijg je de kans om je verder te bekwamen als operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines, trappenmaker, …

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Engels AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 3 2
Nederlands AV 3 3
Wiskunde AV 2 2
Informatica AV - 1
Realisaties hout PV/TV 18 18
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken