Wat leer je in deze richting?

De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker.
Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, een middagmaal. Je leert snijtechnieken toepassen, recepturen volgen, dresseren, allerlei keukengereedschap gebruiken, groenten en fruit reinigen, de vaat doen, enz.
De opleiding is een vervolgopleiding voor wie reeds het certificaat keukenmedewerker behaald heeft en bestaat uit 6 modules: Harde- en zachteluxespecialiteiten, Degen banketproducten, Crèmes, mousses en romen, Beslagen banketproducten, Initiatie ijs en Marsepein, suikerwerk en chocolade.

Voor wie is deze richting?

Ben je minimum 15 jaar en heb je het certificaat van broodbakker reeds behaald? Werk je graag samen met anderen? Ben je graag met voeding bezig? Vind je het niet erg om te werken op onregelmatige tijden? Heb je aandacht voor hygiëne? Vind je het leuk om volledige gerechten te bereiden? Wil je bewust bezig zijn met keukenprocessen? Dan is de opleiding hulpkok iets voor jou!
Als hulpkok werk je met collega’s samen aan een eindproduct. Je bent vooral bezig met het bereiden van voedsel en wordt daarin aangestuurd door de chef-kok.

Wat na deze opleiding?

Als je afstudeert in de opleiding hulpkok, kan je aan de slag in een restaurant, een grootkeuken, een brasserie, enz. Je zal algemene uitvoerende  taken kunnen uitvoeren in de keuken. Waar je precies aan het werk zal zijn, bepaalt met welke voedingsproducten je zal werken en welke handelingen je verricht.

Met je certificaat van hulpkok op zak, kan je er ook voor kiezen door te stromen naar de opleiding kok.