Wat leer je in deze richting?

Industriële Onderhoudstechnieken beoogt de beroepskwalificatie van onderhoudstechnici. Daarom moet je een ruime theoretische kennis hebben van mechanica, pneumatica, hydraulica, industriële elektriciteit, logische schakeltechnieken, meet- en regeltechnieken en automatiseringsprocessen. Je leert ingrijpen in het proces en de software ervan beheren.
Tijdens de uitgebreide stage (2x 8 weken) leer je meedraaien in een onderhoudsploeg en krijg je de kans om de facetten van onderhoud te leren kennen die je nog niet onder de knie hebt.

Voor wie is deze richting?

Leerlingen uit het studiegebied Elektriciteit en Mechanica, die met succes slaagden in het 6de jaar TSO, Elektrische Installatietechnieken of Mechanische Vormgevingstechnieken, kunnen zich vervolmaken in deze studierichting.
Geslaagde leerlingen, Elektromechanica of Elektriciteit-Elektronica, die niet willen verder studeren in het hoger onderwijs, kunnen hier terecht.
Ook sterk gemotiveerde leerlingen die slagen in het 7de jaar BSO, Industriële Elektriciteit of Industrieel Onderhoud zijn welkom.

Wat na deze opleiding?

Na het Se-n-Se Industriële Onderhoudstechnieken is je positie op de arbeidsmarkt sterk verbeterd met deze bijkomende specialisatie. Je kan aan de slag in de industrie als een polyvalente onderhoudstechnicus gewapend met de nodige kennis over de hedendaagse industriële systemen.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 7e jaar
Module 1 TV 30
Module 2 TV 30
TOTAAL   60

Twee lesmodules van elk 10 lesweken (telkens 30 lesuren per week).

Elke module wordt gevolgd door 8 stageweken.

Vergelijk vakken