Wat leer je in deze richting?

Binnen deze richting wordt de landbouwsector verder uitgediept en leer je heel wat van wat een moderne landbouwer nodig heeft. Naast een sterke technische vorming wordt vooral de nadruk gelegd op landbouwpraktijk. Technische en praktische vakken vormen de basis voor heel wat kennis i.v.m. dierenverzorging, dierengezondheid, fokkerij en selectie, plantenvoeding en -groei, constructies en uitrustingen, motoren en machines, elektriciteit, metselen, lassen, … Zo leer je op een praktische manier alles over land- en tuinbouw. Je gaat ook één dag per week op stage om zo je kennis in de praktijk te kunnen brengen. In het vak toegepaste economie wordt de landbouwwetgeving onder de loep genomen.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse voor planten, dieren, machines kortom alles wat met land- en tuinbouw te maken heeft? Ben jij daarnaast eerder praktijkgericht, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’?, … dan zit je in BSO Landbouw waarschijnlijk op je plaats.

Wat na deze opleiding?

Onze leerlingen vestigen zich vaak als zelfstandig uitbater van een land- of tuinbouwbedrijf of ze worden werknemer in de agro-industrie of in agrarische overheidsdiensten. Om het diploma van het secundair onderwijs te kunnen behalen bieden wij het 7de specialisatiejaar Veehouderij en landbouwteelten aan.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Project Algemene Vakken AV 4 4
Plant en groeimilieu TV 3 3
Stage Landbouw PV 8 8
Engels AV 1 1
Landbouwmechanisatie TV 2 2
Dier RVH (rundveehouderij) TV 3 3
Dier IVH (intensieve veehouderij) TV 2 -
Wiskunde AV 1 1
Coaching stage TV 1 1
Landbouweconomie TV 1 3
Praktijk LBG (landbouwgewassen) PV   2
Praktijk LBM (Landbouwmechanisatie) PV 2 -
Praktijk RVH (rundveehouderij) PV 1 2
Praktijk IVH (intensieve veehouderij) PV 1 -
TOTAAL   34 34

In de tweede graad volg je voor deze richting Plant,-dier-en milieu, optie Landbouw.

Vergelijk vakken