Wat leer je in deze richting?

Deze technische studierichting opent voor jou de wereld naar de moderne industrie. Het is een praktisch-technische studierichting waar naast algemene kennis de nadruk ligt op de technische kennis én op praktische vaardigheden. In deze afdeling leer je computertekenen en omgaan met moderne computergestuurde machines. Je maakt kennis met machinale bewerkingen zoals draaien en frezen daarnaast is er aandacht voor de maakindustrie (3D-printing, lasersnijder) en een beperkte opleiding lassen en elektriciteit. Deze goed gevormde technici zijn later fel gegeerd op de arbeidsmarkt.

Voor wie is deze richting?

Je hebt de eerste graad in de A-stroom met succes beëindigd en kiest voor een praktijkgerichte vorming met aandacht voor theoretische basiskennis. Wie de basisoptie mechanica-elektriciteit of industriële wetenschappen volgde, heeft al kennis gemaakt met belangrijke aspecten van de afdeling.

Wat na deze opleiding?

  • De 3de graad TSO  studierichting Mechanische vormgevingstechnieken, voor leerlingen die in het 4de jaar TSO geen moeilijkheden hadden met hun algemene vakken. In deze 3de graad vervolmaken ze zich in het gebruik van computergestuurde machines en wordt de basis gelegd voor onderhoudstechnieken.
  • De 3de graad TSO studierichting Autotechnieken.
  • De 3de graad TSO studierichting Orthopedietechnieken.
  • De 3de graad BSO met de nadruk op het vervolmaken van praktische en technische vaardigheden. Mogelijke studierichtingen: Werktuigmachines, Auto, Lassen-constructie of Bouwplaatsmachinisten.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Nederlands AV 4
Frans AV 2
Engels AV 2
Geschiedenis AV 1
Aardrijkskunde AV 1
Wiskunde AV 3
Lichamelijke opvoeding AV 2
Natuurwetenschappen AV 1
Projecten TV 9
Projectondersteuning TV 1
Technieken PV/TV 6
TOTAAL   34
Vergelijk vakken