Wat leer je in deze richting?

Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij op een praktische manier te werk.
In verschillende projecten leer je de brede sector van hobby en gezelschapsdieren beter kennen. De projecten zijn uitgewerkt rond de verschillende diergroepen. Zo krijg je het project aqua-terra waar reptielen en vissen zich van hun beste kant laten zien. Bij het project kynologie hebben we het niet enkel over honden maar hier komen ook onze katten om het hoekje kijken. Verder passeren paarden, knaagdieren, vogels, schapen en geiten de revue tijdens deze opleiding.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse in de sector van hobby- en gezelschapsdieren? Ben jij daarnaast eerder praktijkgericht, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’? Dan zit je in BSO Plant, dier en milieu optie dierenzorg waarschijnlijk op je plaats.

Wat na deze opleiding?

Bij ons op school kan je na de richting plant, dier en milieu verder kiezen voor de richtingen Landbouw of Dierenzorg in de derde graad. Na het volgen van een 7de specialisatiejaar heb je ook een diploma van het secundair onderwijs op zak.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Frans AV 2
Informatica AV 1
Katholieke godsdienst AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Project Algemene Vakken AV 6
Milieu TV 4
Dier TV 4
Praktijk ALT (algemene techniek) PV 2
Praktijk AQT (aqua & terra) PV 4
Praktijk GRA (groenaanleg) PV 2
Praktijk GZD (grote zoogdieren) PV 2
Praktijk HRK (herkauwers 'geiten en schapen') PV 2
Versterken Verbreden Verdiepen TV 1
TOTAAL   34

In de derde graad kan je verder studeren in Dierenzorg of Landbouw.

Vergelijk vakken