Wat leer je in deze richting?

Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij op een praktische manier te werk. Naast de basiskennis die je krijgt rond plant, dier en milieu kan je zelf kiezen uit een aantal projecten.
In deze projecten leer je de landbouwsector beter kennen. Zo krijg je het project trekkertechniek, waar je klaargestoomd wordt voor het behalen van het begeerde G-rijbewijs, het project rundveehouderij leert je de basisknepen van de veehouderij. In het project voedergewassen, leer je alles over mais, grasland, … Bij het item milieu wordt de relatie tussen landbouw en milieu onder de loep genomen.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse voor planten en dieren in de landbouwsector? Ben jij daarnaast eerder praktijkgericht, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’? Dan zit je in BSO Plant, dier en milieu optie landbouw waarschijnlijk op je plaats.

Wat na deze opleiding?

Bij ons op school kan je na de richting plant, dier en milieu verder kiezen voor de richtingen Landbouw of Dierenzorg in de derde graad. Na het volgen van een 7de specialisatiejaar heb je ook een diploma van het secundair onderwijs op zak.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Frans AV 2
Project Algemene Vakken AV 6
Informatica AV 1
Milieu TV 4
Plant TV -
Lichamelijke opvoeding AV 2
Dier TV 4
Versterken Verbreden Verdiepen TV 1
Praktijk ALT (algemene techniek) PV 2
Praktijk GRA (groenaanleg) PV -
Praktijk IVH (intensieve veehouderij) PV -
Praktijk LBG (landbouwgewassen) PV 4
Praktijk RVH (rundveehouderij) PV 4
Praktijk TKT (trekkertechiek) PV 2
Praktijk HRK (herkauwers) PV -
TOTAAL   34

In de derde graad kan je verder studeren in Dierenzorg of Landbouw.

Vergelijk vakken