Wat leer je in deze richting?

Binnen de richting Plant-, dier en milieu-technieken zal je in de module dier op een respectvolle en verantwoorde manier leren omgaan met allerhande diersoorten. De dieren verzorgen, hun huisvesting in orde brengen, exterieurkenmerken van de dieren beoordelen met als doel de dieren te veredelen om het opfokresultaat te verbeteren en een doelmatige gezondheidscontrole uitoefenen. Daarnaast krijg je ook de modules plant en milieu en een flink pakket natuurwetenschappen zodat er een stevige basis gelegd wordt voor de derde graad.
In verschillende projecten leer je de brede sector van hobby en gezelschapsdieren beter kennen. De projecten zijn uitgewerkt rond de verschillende diergroepen. Zo krijg je het project aqua-terra waar reptielen en vissen zich van hun beste kant laten zien. Bij het project kynologie hebben we het niet enkel over honden maar hier komen ook onze katten om het hoekje kijken. Verder passeren paarden, knaagdieren, vogels, schapen en geiten de revue tijdens deze opleiding.

Voor wie is deze richting?

Ben je op zoek naar een richting waarin je in aanraking komt met dieren, planten en de omgeving waarin ze leven? Heb jij een brede interesse in de sector van de hobby- en gezelschapsdieren en wil je deze interesse ook wetenschappelijk onderbouwen, dan is de richting Plant-, dier- en milieutechnieken optie dierenzorg iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

Bij ons op school kan je na de richting Plant-, dier- en milieutechnieken verder kiezen voor een opleiding Dier-en landbouwtechnische wetenschappen optie landbouw of optie dierenzorg.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Nederlands AV 4
Frans AV 2
Engels AV 2
Geschiedenis AV 1
Aardrijkskunde AV 1
Wiskunde AV 3
Lichamelijke opvoeding AV 2
Toegepaste biologie TV 2
Toegepaste chemie TV 2
Toegepaste Fysica TV 2
Milieutechnieken TV 2
Planttechnieken TV -
Informatica AV 1
Diertechnieken TV 4
Praktijk DIT (dier & techniek) PV 2
Praktijk PLT (plant & techniek) PV -
Praktijk AQT (aqua & terra) PV 2
TOTAAL   34

In de derde graad kan je verder studeren in Dier-en landbouwtechnische wetenschappen, optie landbouw of optie dierenzorg.

Vergelijk vakken