Wat leer je in deze richting?

Je leert de basisvaardigheden op het brede vlak van schilderen en decoratie met de nodige aandacht voor kleurenleer, tekenen, schetsen, verf- en materiaaltechnologie.
Daarnaast leer je de werkplaats veilig organiseren en het werk planmatig aanpakken en evalueren.  Via ervaringsgerichte en concrete projectoefeningen worden specifieke beroepsattitudes aangescherpt: creativiteit, beroepsfierheid, klantgerichte aanpak, nauwkeurig en milieubewust werken, enz.
Naast het technische luik besteden we in de basisvorming voldoende aandacht aan taalontwikkeling en aan doelstellingen die je in staat moeten stellen om op een actieve manier deel te nemen aan de samenleving.

Voor wie is deze richting?

Zoek je een praktische vorming en heb je interesse voor schilderen en decoreren of ben je van nature kunstzinnig aangelegd en ga je graag creatief aan de slag, dan is de studierichting “schilderwerk en decoratie” iets voor jou.
Als leerling van de eerste graad heb je de nodige technische inzichten, vaardigheden en attitudes verworven in het vak techniek. Dat is voldoende om te starten in deze studierichting.

Wat na deze opleiding?

De logische vervolgopleiding in de derde graad is de studierichting “Schilderwerk en Decoratie”. Hierbij word je verder gevormd tot “schilder-decorateur”  en kan je de arbeidsmarkt instappen als schilder, plaatser van wand- en vloerbekleding, woningdecorateur, enz.
Verder specialiseren en een diploma secundair onderwijs halen kan in het 7de jaar “Decoratie en restauratie schilderwerk”.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Project Algemene Vakken AV 6
Frans AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Realisaties Schilderwerk en decoratie TV 7
Praktijk Schilderen en Decoratie PV 15
TOTAAL   34
Vergelijk vakken