Wat leer je in deze richting?

Je krijgt meer inzicht in wetenschappen omdat er veel tijd wordt besteed aan de praktische toepassingen van chemie, fysica en biologie. Wiskunde vormt in deze richting een belangrijk onderdeel van het lessenpakket. Onderzoekend leren en leren onderzoeken zijn twee belangrijke peilers in deze richting. De talen worden hier op een aangepast niveau gegeven.
TW biedt dezelfde basisvorming aan als ASO-richtingen.
STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De term wordt internationaal gebruikt om te verwijzen naar studierichtingen en beroepen waarin wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde een belangrijke rol spelen. In KOGEKA gaan we voor geïntegreerde STEM (iSTEM) van een hoog abstractieniveau. Bij ons start elk STEM-project met een uitdagende onderzoeksvraag en bevat het de vier componenten (S, T, E en M) in voldoende mate.
Wil je weten waarom dit een iSTEM-richting is? Klik dan hier.

Meer info: http://www.kogeka.be/stem/

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse in wetenschappen en wiskunde? Dan is deze richting iets voor jou! Niet enkel de theorie, maar vooral de wetenschappelijke toepassingen komen aan bod.

Als je een A-attest behaalde in het tweede leerjaar van Techniek-wetenschappen is deze richting een logisch vervolg. Ook vanuit andere basisopties, zoals Moderne wetenschappen, Latijn of Industriële wetenschappen behoort deze richting tot de mogelijkheden.

Wat na deze opleiding?

Het logisch vervolg op Techniek-wetenschappen tweede graad is de derde graad Techniek-wetenschappen. Ook andere technische richtingen in TSO en BSO blijven mogelijk. Dit bespreek je best met de school en het CLB.
De opleiding Techniek-wetenschappen vormt een stevige basis voor verdere studies als bachelor in de wetenschappen of in de informatica, onderwijs (kleuter-, lager of secundair onderwijs), verpleegkunde of voedings- en dieetkunde. Voor sterke leerlingen is een universitaire opleiding zeker niet uitgesloten. Ook niet-wetenschappelijke richtingen behoren nog tot de mogelijkheden.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Biologie / Toegepaste biologie TV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Katholieke godsdienst AV 2 2
Frans AV 3 3
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Wiskunde AV 5 5
Engels AV 2 2
Informatica / Toegepaste informatica TV 1 1
Chemie / Toegepaste chemie TV 5 5
Fysica / Toegepaste fysica TV 4 4
Engineering TV 2 2
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken