Wat leer je in deze richting?

Een goede tegelzetter is onmisbaar voor de afwerking van een renovatie- of nieuwbouwproject, zowel in woningen als in bedrijfsgebouwen. De tegelzetter bekleedt wanden, vloeren, trappen en terrassen met tegels. Hij werkt met mortel of lijm.
Tijdens de opleiding leer je alles over het lezen van tekeningen, de voorbereidingen van de werken, het uitzetten van het werk, het verzagen en aanbrengen van wand- en vloertegels.

Voor wie is deze richting?

Heb je een gezonde interesse in de bouw ? Zie je graag meteen resultaat van je werk ? Je hebt het nodige technisch inzicht en de juiste arbeidsattitudes.
Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

Wat na deze opleiding?

Na de opleiding tegelzetter ga je normalerwijze werken. Met een certificaat van het beroep tegelzetter sta je sterk op de arbeidsmarkt en vind je snel een job. Vaak kan je na de opleiding meteen van start in het bedrijf waar je al werkte met een overeenkomst alternerende opleiding tijdens je opleiding.
Vele ondernemers verkiezen een jongere die tijdens de opleiding al werkervaring heeft opgedaan.