Wat leer je in deze richting?

In deze studierichting leer je zorg dragen voor de gezondheid, het welzijn en de leefomgeving van kinderen en volwassenen. Kwaliteitsbewust handelen, in groep leren werken, leren communiceren met kinderen en volwassenen en leren een juiste studie- en beroepskeuze te maken zijn de basiscompetenties in deze studierichting.
Zowel in theorie- als in prakijklessen krijg je extra kansen om kennis, vaardigheden en attitudes in te oefenen. Tijdens verschillende projecten kan je kennismaken met de verschillende doelgroepen.

Voor wie is deze richting?

Als je een A-attest behaalde in het tweede leerjaar van de eerste graad of een B-attest waarbij deze richting niet werd uitgesloten kan je je inschrijven in deze richting
Ben je sociaal ingesteld en werk je graag met mensen, dan is deze richting echt iets voor jou. Spreekt het leren vanuit concrete situaties je meer aan dan vanuit theoretische uiteenzettingen, dan zal een opleiding in het beroepsonderwijs je zeker liggen.

Wat na deze opleiding?

Na je opleiding in de tweede graad Verzorging-voeding kan je doorstromen naar de derde graad Verzorging of Organisatiehulp. Zowel na Verzorging als na Organisatiehulp kan je nog een specialisatiejaar volgen.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Frans AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Informatica AV 2 2
Project Algemene Vakken AV 6 6
Muzisch- creatieve vorming AV 3 3
Zorg PV/TV 17 17
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken