Bijzonder moment op SAG

Een bijzonder moment op SAG: deze week zetten we Anaïs Sneyders in de bloemetjes!

Midden september moest een bus van De Lijn, na schooltijd, een noodstop maken in Geel, waardoor de reizigers letterlijk door elkaar geschud werden. Ook enkele leerlingen van onze school zaten op deze bus, net zoals Anaïs. Jonas en Carlos, leerlingen uit ons eerste jaar, liepen hierbij verwondingen op. Ook al kende Anaïs deze jongens niet, toch nam zij het initiatief om met hen naar de Spoedafdeling van AZ Sint Dimpna te wandelen en hun ouders te verwittigen. Anaïs is bij Jonas en Carlos gebleven, tot in de afdeling Radiologie, en heeft hen kunnen geruststellen tot de ouders het konden overnemen.

Voor deze opmerkelijke en onbaatzuchtige heldendaad ten aanzien van deze leerlingen, wilde SAG Anaïs maar al te graag bedanken. Om deze reden werd zij op onze school ontvangen om het verhaal uit de doeken te doen én om Jonas en Carlos nog eens te zien – waarmee het, na wat verzorging hier en een gispverband daar, al heel wat beter gaat. Ook Stad Geel, via Erice Van Rompaey (Arktos vzw), wilde graag aanwezig zijn op deze kleine huldiging. Heldin Anaïs kreeg, bovenop de dankbaarheid van Jonas en Carlos, ook een attentie in de vorm van een verrassingspakket van stad Geel én een exclusieve SAG-paraplu overhandigd.

Anaïs Sneyders is een oud-leerling van Sint Aloysius én van Sint Maria Geel en volgt momenteel een opleiding op Thomas More Hogeschool. Ze staat eveneens in de leiding van Chiro Eindhout.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email