KOGEKA

LEVENSECHT EIGENTIJDS DUURZAAM LEREN

LEVENSECHT EIGENTIJDS DUURZAAM LEREN​

Welkom op de website van KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee)

Sinds 1999 stelt KOGEKA zich tot doel om een divers, transparant en evenwichtig studieaanbod te realiseren in de regio Geel-Kasterlee.
De scholengemeenschap wil kwaliteitsvol onderwijs aanbieden om alle kinderen en jongeren te helpen volgens hun eigen mogelijkheden en interesses maximale leerwinst te boeken. Ze besteedt daarbij veel aandacht aan de zorg voor elke individuele leerling. 

Onze scholengroep bestaat uit

Sint Dimpna Geel · Basisschool

Onze kleuter- en lagere school, voor leerlingen van 2,5 tot 12, bestaat uit een hoofdschool in het Laar en twee kleinschalige wijkscholen voor kleuteronderwijs in Hadschot en Kievermont.

Sancta Maria Kasterlee · SMIK

We zijn een kleine, landelijk gelegen, zesjarige school met een aantrekkelijk studieaanbod. Dit maakt ons uniek in Vlaanderen. Het SMIK staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in een veilige omgeving.

Sint Aloysius Geel

In SAG, onze eerste-graadschool in Geel, brengen we onderwijs van de 21ste eeuw. We willen meewerken aan de ontwikkeling van jongeren tot gelukkige mensen die dragers zijn van de maatschappij van de toekomst.

Sint Dimpna Geel · College

De KOGEKA-school die focust op algemene vorming en verder studeren. Vanaf de tweede graad kun je er de meest uiteenlopende domeinoverschrijdende doorstroomrichtingen volgen. De school biedt een adequate voorbereiding op het hoger onderwijs en mikt op de vorming van de ganse persoonlijkheid.

Sint Jozef Geel 

Sint Jozef Geel brengt levensecht en kwaliteitsvol onderwijs voor jongeren van de tweede en derde graad in de domeinen Land- en tuinbouw, STEM en Voeding en horeca. In onze school is er ook een Centrum voor Deeltijds Onderwijs en een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers.

Sint Maria Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding in de domeinen Economie en organisatie, Maatschappij en welzijn of Taal en cultuur, tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs.

KOGEKA in het nieuws

Sint Aloysius Geel

Uitstap Tongeren

De leerlingen van 2A trokken de voorbije dagen richting de stad van Ambiorix. Ze

Sint Aloysius Geel

Kunst op de koer

Sinds gisteren is er weer een beetje meer kleur op de koer. De leerlingen

Sint Aloysius Geel

Street art

Vandaag gingen de leerlingen die het keuzeproject Kunst & creatie volgen op wandel langs

Sint Dimpna Geel · College

Olympiades 2de ronde

Jongeren houden wel eens van een uitdaging waar ze hun kennis en hun kunnen

KOGEKA evenementen

Geen evenementen gevonden!