Sancta Maria Kasterlee · SMIK

DE SECUNDAIRE SCHOOL VAN KOGEKA IN KASTERLEE​

Sancta Maria Kasterlee · SMIK

DE SECUNDAIRE SCHOOL VAN KOGEKA IN KASTERLEE​

In de aandacht...

Onze inschrijvingen waren een groot succes. De 130ste leerling is ondertussen ingeschreven. Daarom verhogen we onze maximumcapaciteit voor het eerste leerjaar A naar 160 leerlingen. Voor het eerste leerjaar A zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar. Voor het eerste leerjaar B zijn er nog 11 plaatsen beschikbaar.

Wil je nog een plaatsje op het SMIK? Wees er dan snel bij!

Inschrijven kan enkel op afspraak. Contacteer daarvoor de school telefonisch tijdens de schooluren.

Schrijf jij je verhaal graag verder op het SMIK? Kom dan zeker langs tijdens de Open Dag op zondag 24 april van 11.00 u. tot 16.00 u. Wij kijken alvast uit naar je komst!

Op woensdag 9 maart zijn onze infomomenten op school doorgegaan. Jullie waren talrijk aanwezig.  Door de grote interesse waren heel wat sessies ook al snel volzet. Kon je er niet bij zijn? Of wil je de info opnieuw bekijken? Klik dan op de onderstaande knop. 

 Tijdens de kerstvakantie zal de directie aanwezig zijn in de school op donderdagvoormiddag 6 januari 2022 van 9.00 u. tot 12.00 u. voor vragen betreffende overschakelingen n.a.v. de stand van zaken trimester 1. 

Omwille van de coronamaatregelen dient u vooraf een afspraak te maken via mail : eb.ak1656542273egok@1656542273sirog1656542273.sle1656542273 of via smartschool (voor de eigen leerlingen)

Het CLB in Geel zal open zijn op maandag 3 januari 2022 en op donderdag 6 januari 2022. Om misverstanden te voorkomen, maakt u best vooraf (telefonisch of via mail) een afspraak.

Ben je nog op zoek naar informatie over het aanbod binnen onze school? Klik op één van de onderstaande knoppen voor meer informatie.

Of wil je onze klassen eens in het echt zien en live kennismaken met onze school? Ook dat kan! Boek hiervoor je bubbel bezoek. Stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact op met het secretariaat. Je krijgt dan een exclusieve rondleiding in onze school (max. 3 personen per bezoek).

OPGELET: De studierichting 1B en 2B Mens & Organisatie zijn volzet. Inschrijvingen voor deze beide studierichtingen zijn niet meer mogelijk voor dit schooljaar.

Infomomenten: meer info volgt later.

SMIK, dat is jij en ik!

Het Sancta Maria Kasterlee of kortweg SMIK is een school met ongeveer 500 leerlingen. We zijn een kleine, landelijk gelegen, zesjarige school met een ruim studieaanbod. Dit maakt ons uniek in Vlaanderen. Het SMIK staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in een veilige omgeving. Vanuit het groene Kasterlee is onze school een open venster op de wereld waarbij de volledige ontplooiing van de leerling gestimuleerd wordt in een krachtige en eigentijdse leeromgeving. We werken nauw samen met de Geelse vrije secundaire scholen van KOGEKA.
Je komt terecht op een warme school waar je groeikansen krijgt. Je voelt je hier thuis in een geborgen omgeving met respect voor wie je bent.
SMIK, dat is jij en ik!

Nieuws vanuit onze school

Sancta Maria Kasterlee · SMIK

SMKnws – editie juni 2021

Lees onze recentste editie van onze schoolkrant alvast online of download deze editie onderaan deze

Sancta Maria Kasterlee · SMIK

3MAW, zot van Dimpna!

Op dinsdag 2 juni 2022 trok 3MAW voor het vak artistieke vorming naar dé zorgstad

Evenementenkalender

Geen evenementen gevonden!

Pedagogisch project

Sancta Maria Kasterlee is een gezellige school in een landelijk kader. Haar opvoedingsproject steunt op vijf pijlers: In het SMIK bieden we onze leerlingen een stimulerende leeromgeving waarin ze voortdurend worden uitgedaagd. Levensechte lessen gebracht door bezielende leerkrachten vormen de kern van ons kwaliteitsonderwijs. In dit kader is het bevorderen van zelfstandig leren een belangrijke stap naar efficiënt en duurzaam leren.

Onze school wil vanuit het landelijke Kasterlee een ruime blik op de wereld bieden. We willen onze leerlingen niet enkel kennis bijbrengen, maar hen ook opvoeden tot evenwichtige en maatschappijkritische jongeren met een brede kijk op de wereld. Via projectwerk en internationale uitwisselingen willen we enerzijds onze leerlingen vormen tot echte wereldburgers en hun sociaal engagement stimuleren. Anderzijds willen we de culturele bagage van onze leerlingen verrijken.

Als onderdeel van de scholengemeenschap KOGEKA krijgt het SMIK ondersteuning op pedagogisch, materieel en financieel vlak. Daardoor kunnen we nog meer investeren in kwaliteit.

Zorg voor anderen betekent dat we onze leerlingen leren rekening houden met elkaar en hen bewust leren omgaan met relaties. Die houding van sociale bekommernis en respect verhoogt het welbevinden van elke leerling op onze school.

Onze kleinschaligheid is een grote troef: iedereen kent iedereen. Ook de ouders worden sterk betrokken bij het schoolgebeuren. Dit verhoogt het wij-gevoel: “SMIK, dat is jij en ik!”

Visie

Lestijden

Onze lestijden wijken momenteel af o.w.v. coronamaatregelen, klik hier voor meer info.

LESUUR 1
08.25 u
09.15 u

LESUUR 2
09.15 u
10.05 u 

LESUUR 3
10.20 u
11.10 u 

LESUUR 4
11.10 u
12.00 u

Middag
12.00 u
12.55 u

LESUUR 5
12.55 u
13.45 u

LESUUR 6
13.45 u
14.35 u

LESUUR 7
14.50 u
15.40 u

LESUUR 8
15.40 u
16.30 u