De week van het geld

Van 22 tot 26 maart organiseerde Wikifin ‘De week van het geld’. Het doel van deze themaweek is het belang van financiële educatie in de kijker te zetten.

Van 22 tot 26 maart organiseerde Wikifin ‘De week van het geld’. Het doel van deze themaweek is het belang van financiële educatie in de kijker te zetten. Onze leerlingen van de derde graad AIT, MO en OMC kregen tijdens deze week de unieke kans om een online gastles bij te wonen van verschillende federale ministers en staatssecretarissen, waaronder Alexander De Croo, Vincent Van Peteghem, David Clarinval, Karine Lalieux, Pierre-Yves Dermagne en Eva De Bleeker.

Tijdens deze sessies kwamen onze leerlingen heel wat te weten over onder andere de verschillende ondernemingsvormen, de geschiedenis en het belang van de sociale zekerheid, de werking van het systeem van personenbelasting, de kenmerken van de Belgische arbeidsmarkt en de evolutie van betaalmiddelen van ruilhandel tot de Bitcoin. De lessen werden telkens gevolgd door een live Q&A-sessie, waarbij de leerlingen via chat vragen konden stellen aan de excellenties en hun medewerkers. De gastlessen waren stuk voor stuk een meerwaarde in de financiële educatie van onze leerlingen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email