Keukenmedewerker duaal

De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van de basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren. Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, een middagmaal. Je leert snijtechnieken toepassen, recepturen volgen, dresseren, allerlei keukengereedschap gebruiken, groenten […]

Hulpkelner duaal

De hulpkelner voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst. Tijdens de praktijkles leer je zaal- en tafelschikking uitvoeren, onthaal en bediening van klanten […]

Medewerker slagerij duaal

Een slager zorgt voor de ontvangst en opslag van vers vlees. Hij beent uit en versnijdt karkassen van varkens, schapen, gevogelte en voor- en achterkwartieren van rund. Hij verwerkt varkensvlees, rundvlees, schapenvlees, kalfsvlees en gevogelte om dit in het consumptiecircuit te brengen onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Hij maakt de bestellingen klaar, […]

Medewerker (banket)bakkerij duaal

Beschrijving van de studierichting – Medewerker (banket)bakkerij duaal Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt, bakt degen en beslagen en bereidt daarmee brood, broodspecialiteiten, banketproducten, harde- en zachteluxe. Hij bereidt bovendien crèmes, mousses, romen en ijsproducten zoals consumptie-ijs en sorbet. Hij maakt suikerwerk en verwerkt marsepein en chocolade. Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je […]

Hulpkok

De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker. Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, een […]

Brood- en banketbakker

Beschrijving van de studierichting – Brood- en banketbakker Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt, bakt degen en beslagen en bereidt daarmee brood, broodspecialiteiten, banketproducten, harde- en zachteluxe. Hij bereidt bovendien crèmes, mousses, romen en ijsproducten zoals consumptie-ijs en sorbet. Hij maakt suikerwerk en verwerkt marsepein en chocolade. Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je […]

Slagerij en verkoopsklare gerechten

Je vaktechnische kennis wordt in de derde graad uitgediept. Je beheersing van praktische en theoretische kennis en vaardigheden bij uitsnijden, uitbenen, bereidingen en technieken van behandeling en bewaring, het garneren van producten, bedrijfsvoering, regels van hygiëne en veiligheid worden als vormingsdoelen verfijnd. Bovendien leer je ook andere aspecten van het beroep van zelfstandige slager kennen. […]

Kok

De kok verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen en maakt gerechten volgens eigen creatie conform bedrijfsformule. Hij volgt de keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, geeft leiding aan keukenmedewerker en hulpkok en beheert de voorraden. Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, een menu. Je […]

Restaurant en keuken

Veiligheid, hygiëne, ergonomie, milieubewustzijn,klantvriendelijkheid en een basisinzicht in bedrijfsvoering zijn belangrijke, aanvullende vormingsdoelen. Naast de noodzakelijke aandacht voor samenwerking tussen keuken en restaurant besteedt de opleiding ook aandacht aan de technologische vernieuwingen: nieuwe technieken en apparatuur, de evolutie o.m. in de hygiënewetgeving,nieuwe opvattingen over eetcultuur enz. Stages in hotels, congres-en seminariecentra,keukens en restaurants geven een […]

Slager

Een slager zorgt voor de ontvangst en opslag van vers vlees. Hij beent uit en versnijdt karkassen van varkens, schapen, gevogelte en voor- en achterkwartieren van rund. Hij verwerkt varkensvlees, rundvlees, schapenvlees, kalfsvlees en gevogelte om dit in het consumptiecircuit te brengen onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Hij maakt de bestellingen klaar, […]