Een bibliotheek bezoeken kan toch tof zijn

Verslag door Oskar Vangenechten – 3BO

Ik ben met mijn klasgenoten en twee leerkrachten op uitstap geweest naar de bibliotheek van Geel op donderdag 18 november ’21. We kregen er een rondleiding en we leerden veel over de werking van de bib. We werden hartelijk ontvangen door een mevrouw die in de bib werkt. Ze legde uit wat er op de planning stond voor het bezoek. 

Eerst werden we naar de boekenafdeling gebracht. Daar toonde zij aan waar de geschikte boeken voor 8-12 jaar en 13+ te vinden zijn. De boeken van 8-12 jaar waren minder interessant voor mij omdat ik ze maar kinderachtig vond. Sommige boeken van de 13+ reeks vond ik daarentegen wel interessant. De mevrouw spoorde ons aan om deze boeken te lezen. Bovendien kan je in de bib ook verschillende boeken van een bepaald thema terugvinden, zoals bijvoorbeeld: economie, taal, … Dat was ook heel interessant en vooral zeer leerrijk. Sommige boeken zijn beknopt en andere niet. 

Daarna werden we naar de stripafdeling gebracht, hier gaf ze een uiteenzetting over de strips. Ik vond deze afdeling al een stuk interessanter omdat ik meer houd van strips dan van boeken. Ik heb dan wat leuke strips gevonden voor de stripopdracht van later. Ik zal deze afdeling dus zeker niet vermijden bij een volgend bezoek. 

Vervolgens gingen we allemaal naar de “stille ruimte”. Je kan hier genieten van de stilte en de rust. Dit was zeker tof omdat je niet mocht praten en heel stil moest zijn. Sommige leerlingen van de hogescholen, bijvoorbeeld Thomas More, komen hier ook studeren. 

Als laatste kwam het “grasveld” aan bod. Dit is een plaats waar je je boek kan lezen op een comfortabele manier. Een heel leuk plekje dus wanneer je in de bib komt om iets te zoeken of te lezen. Ook wees ze ons op wat kunstwerken die gemaakt zijn voor de bib. Ze waren wel uniek, maar ik vond het niet zo super speciaal. 

Ten slotte nam de mevrouw afscheid van ons en gingen we terug naar school. 

Ik vind de bib wel een interessante plaats. Ik weet zeker dat het leuk is voor mensen die graag lezen, maar ik ben niet zo een “boekenlezer”, dus ik vind het niet zo super interessant. Vroeger kwam ik met mijn mama vaker in de bib, maar dat is lang geleden. Waarschijnlijk omdat ik de gekozen boeken toch niet las. De stripafdeling wil ik wel nog eens graag bezoeken om er toffe uit te kiezen. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email