Kwaliteitslabel Netwerk Digitale School

KOGEKA ICT-team (KOGEKA.IT) behaalt het kwaliteitslabel “Netwerk Digitale School”

De Digisprong brengt veel grote IT-uitdagingen met zich mee:

  • het faciliteren van laptops, het uitbouwen en beveiligen van het netwerk, … (team Hardware & Netwerken)
  • het ontwikkelen en automatiseren van dagdagelijkse processen, … (team Development & Applications)
  • het ontwerpen van een pedagogische ICT-visie en het professionaliseren van ons schoolteam, … (team ICT in de klas)

Als scholengroep hebben we hier al stevige stappen in gezet. Toch gingen we de uitdaging aan om dit kwaliteitslabel binnen te halen via een exclusief vormingstraject i.s.m. PXL

Als lid van het Netwerk Digitale Scholen 2022 verbinden we ons ertoe onze expertise te delen met al onze scholen en stakeholders binnen het onderwijsveld rond digitale competenties. Een kruisbestuiving die een acceleratie kan betekenen voor de digitalisering in het Vlaamse en regionale onderwijslandschap.

Doelstellingen

  • Een alliantie tussen Het Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL, VICLI (Vlaamse ICT-coördinatoren Liga), PXL Education en de verschillende scholen(gemeenschappen) tot stand te brengen, over de koepels heen.
  • Met het Centrum Digitaal Leren in de cockpit werd kennis en expertise gedeeld in zeven verschillende sessies rond de verschillende thema’s die voorkomen in het Pentagramma DIGISPRONG: Visie, Infrastructuur, Software en Leermiddelen, Professionalisering en de overkoepelende leerlijnen.
  • Het versterkt en onderbouwt implementeren van Digisprong in de respectievelijk betrokken scholen en scholengroepen met het oog op het versterken van de digitale competenties van leerkrachten en leerlingen.

Dikke proficiat aan gans ons ICT-team (KOGEKA.IT) dat dagdagelijks klaarstaat om hun expertise in te zetten in al onze KOGEKA-scholen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email