Levend erfgoed op de Bogaard

Met het ‘Levend erfgoed op de Bogaard’ willen we een innovatief toeristisch en recreatief concept uitbouwen, waarbij het erfgoedverhaal via levend erfgoed naar buiten wordt gebracht en wordt gelinkt aan de huidige landbouw.

Met het project willen we een aantrekkelijkere uitstraling creëren van de dierenzone door het vernieuwen van de verschillende dierenverblijven. Dit verbetert de toegankelijkheid hetgeen bij de bezoekers ook een grotere beleving gaat geven tijdens hun bezoek.

Het project bevindt zich als het ware op het raakvlak tussen landbouw en streekidentiteit als op het kruispunt tussen toerisme, onderwijs en platteland waarbij er samen met alle partners in het kader van streekidentiteit een gedragen en onderbouwd verhaal gebracht wordt rond landbouw van het heden en het verleden via het levend erfgoed. Het concept wordt ook echt tot leven gebracht op de site De Bogaard. Door aanpassingen in het kader van toegankelijkheid, het uitwerken en aanleggen van een belevingspad, een combinatie van informatiedragers, spelelementen, een digitaal luik, lespakketten, workshops,… willen we de leerboerderij laten uitgroeien tot een aangename locatie waar iedereen welkom is en zin heeft om de streekidentiteit te beleven. We willen het concept bovendien uitdragen naar andere landbouwbedrijven, kinderboerderijen, B&B’s,… zodat ook zij aan de hand van het ontwikkelde educatief materiaal de link kunnen leggen naar streekidentiteit op hun boerderij.

Dit project wordt gerealiseerd door een nauwe samenwerking van verschillende partners.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email