Ondernemer Katelijne Mertens voor de klas

Tijdens de lessen bedrijfseconomie namen de leerlingen van 6AIT en 6MO deel aan het project ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo. Als gastspreker ontvingen we Katelijne Mertens, Risk, Control & Assurance Advisor bij Euroclear. Euroclear is een echte wereldspeler met afdelingen in 15 landen en meer dan 3800 medewerkers die instaat voor het beheren, verrekenen en verhandelen van binnen- en buitenlandse effecten zoals aandelen en beleggingsfondsen. Euroclear telt onder haar klanten meer dan 2000 financiële instellingen in zo’n 120 landen.

De bevlogen en gepassioneerde gastspreker gaf de leerlingen een inkijk in de unieke wereld waarbinnen deze onderneming actief is. Ze gaf ons een impressie van wat het is om in een dergelijke multinational een verantwoordelijke functie te bekleden. Via talrijke praktijkvoorbeelden illustreerde ze wat haar functie inhoudt, met welke uitdagingen ze te maken krijgt en -onvermijdelijk- welke impact de corona-crisis op de werking van een dergelijke onderneming heeft.

In het tweede gedeelte van de sessie nam mevr. Mertens ons mee op haar persoonlijke levenswandel die geleid heeft tot de positie die ze op dit moment bekleedt. We ontdekten welke obstakels haar indrukwekkende loopbaan kruisten en -vooral- hoe ze daarmee omging. De rode draad van het betoog was haar voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen en het belang van het grijpen van alle kansen die men geboden krijgt, een mooie boodschap voor onze leerlingen aan het begin van hun professionele carrière!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email