Ondernemer voor de klas

Afgelopen dinsdag kregen onze leerlingen van het 6de jaar Economie Wiskunde en Wetenschappen Wiskunde bezoek van de jaarlijkse gastspreker van Ondernemers voor de klas. Dit laatste is het intussen bekende initiatief van Vlajo, waarbij bedrijfsleiders en/of mensen die een managementsfunctie uitoefenen bij Vlaamse bedrijven, gedurende 2 lesuren een inkijk komen geven in waar ze dagelijks mee bezig zijn en welke weg ze hebben afgelegd. Op deze manier wil Vlajo het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming bij jongeren, over het bedrijfsleven.

Dit jaar mochten we Katelijne Mertens ontvangen, Risk, Control & Assurance Advisor bij Euroclear. Euroclear is een bij het brede publiek vaak ietwat minder bekend bedrijf, maar daarom niet minder belangrijk, integendeel. Het bedrijf is gespecialiseerd in de afwikkeling van effectentransacties en het bewaren van deze effecten, en is zelfs de grootste internationale centrale bewaarinstelling van effecten in de wereld. Het bedrijf verwerkt binnenlandse en internationale effectentransacties, in obligatiesaandelenderivaten en beleggingsfondsen, en maakt daarmee de handel in deze effecten mogelijk. Mocht er geen bedrijf bestaan dat deze functie uitvoert, dan was bv. simpelweg de handel in (intussen gedematerialiseerde) effecten zoals aandelen gewoon niet mogelijk.

Tijdens de sessie nam mevr. Mertens ons mee doorheen haar levensloop en kregen we een overzicht van vaak heel persoonlijke gebeurtenissen, beslissingen en soms ook de samenloop van situaties, die leidden tot belangrijke wendingen in haar professioneel leven. We kregen de boodschap mee dat studeren en doen wat je graag doet, goed wetende waar je talenten liggen enorm belangrijk was. Ook talenten buiten studies en werk blijven koesteren en ontwikkelen is van enorm belang, want vroeg of laat komen die nog van pas, al weet je op voorhand niet hoe, waar of wanneer. Tenslotte moet je al de kansen nemen die zich onderweg voordoen, en intussen tevreden kunnen zijn met wat je al bereikt hebt.

Met deze inzichten hebben onze leerlingen die volgend jaar gaan verder studeren weer enkele belangrijke extra tools in hun gereedschapskoffer, om elk verder te timmeren aan hun eigen weg.  

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email