Parijs 4e jaren – maart 2022

Na twee jaren Covidstilte, waren we met zijn allen blij om nogmaals te kunnen vertrekken richting Parijs, de stad van de Liefde en de ranke ‘Bergère’ 

Dag één bestond uit een wandeling vertrekkende vanuit La Grande Arche (La Défense). We passeerden langs de Arc de Triomphe, bewonderden de Champs Elysées, flaneerden langs het Palais de la Découverte en de Seine met de  Pont des Invalides en de Pont Alexandre III, bekeken het Grand Palais et le Petit Palais, kuierden over de Place de la Concorde en staken de Pont de la Concorde over tot aan de Assembléé Nationale en de gezellige maar druk bezochte Jardin des Tuileries. Na een picknick bezochten we het Louvre. Dit mocht natuurlijk niet op het programma ontbreken! 

Omdat we nog niet genoeg kilometers in de benen hadden, wandelden we verder door Parijs via de  Seine, en de Pont des Arts, over de Pont Neuf, zochten we naar Quasimodo op het Ile de la Cité, hielden een adempauze aan de Concièrgerie met de Sainte-Chapelle en de Nôtre-Dame, waarna we  ook nog het Hôtel de Ville en de Stravinsky fontein passeerden. Aan het Centre Pompidou et les Halles konden we gaan dineren. De avond werd afgesloten met  de rondvaart over  de Seine en een lichtspektakel aan de Eiffeltoren. Dit werd heel erg geapprecieerd door de leerlingen. 

De tweede dag werden de valiezen ingepakt en begon opnieuw met een krachtige wandeling vertrekkende aan de Eiffeltoren via de Champ-de–Mars, de École Militaire  en Les Invalides. We bezochten de Église du Dôme met het grafmonument van Napoleon ‘lui-même’. Na een hapje aan Les Invalides pakten we de Metro voor onze  bestemming richting de ‘keuzeactiviteit’. De opties bestonden uit de Opéra Garnier en de Galeries Lafayette, het Stade de France of de Catacombes. De metro bracht ons naar het romantische en toeristische Montmartre, met zijn crème-achtige Sacré-Coeur en la Place du Tertre. De leerlingen kregen vrije tijd op de Montmartre waar de sfeer ten volle kon opgesnoven worden. Moe maar voldaan reden de bussen terug naar Kasterlee. We hielden een stop voor het avondeten in een wegrestaurant, en dan konden de verhalen en het gesnurk in de bus beginnen. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email