Sint Maria Geel

Sint Maria Geel

DE KOGEKA-SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ORGANISATIE,
MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN EN TAAL EN CULTUUR IN GEEL

Voor meer info ivm onze Europese projecten kan je terecht bij Yoo Ree Elsemans, Hans Geerts en Ann Van den Meutter.

Op het Sint Maria Geel waait een stevige internationale wind. Studeren bij ons betekent dat je de kans zal krijgen om deel te nemen aan internationale projecten zoals uitwisselingen en buitenlandse stages.

Al jaren organiseren we op het Sint Maria Geel stages, van Geel tot in Londen, Praag, Valencia of zelfs Aruba. Je krijgt de kans om de theorie en vaardigheden die je op onze school leerde, om te zetten in de praktijk en écht het werkveld in te duiken, in binnen- of buitenland. De meeste buitenlandse stages duren drie weken. Tot ons dynamisch stagenetwerk behoren bedrijven en organisaties uit de meest diverse sectoren; van universiteiten en scholen tot communicatiebedrijven, kamers voor koophandel, IT-bedrijven, hotels, de Unesco, … Stage lopen bij een kleine hippe start-up of een gerenommeerde universiteit in Londen? Of liever websites ontwerpen in Kroatië of meedraaien in het Hilton in Praag? Consider it done! Jij vindt bij ons vast jouw cup of tea.

Onze school gaat heel actief aan de slag met het Erasmus+-programma van de Europese Commissie. Hierdoor kunnen we onze buitenlandse projecten financieel flink ondersteunen en de prijs voor deelnemende leerlingen erg drukken.

De afgelopen jaren gooide corona lelijk roet in onze reislust, maar ondertussen plannen en organiseren we weer op volle kracht met onze partners, overal in Europa. Benieuwd naar de avonturen van onze leerling-stagiair(e)s van de afgelopen jaren? Lees dan gerust even hun blogs op www.internationalestagessmg.be

Daarnaast organiseren we op SMG al enkele jaren Europese uitwisselingsprojecten. We werken daarvoor samen met scholen uit Duitsland, Italië, Griekenland, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk of Turkije, rond een vooraf bepaald thema. Al onze leerlingen krijgen in het vijfde jaar de kans om zich kandidaat te stellen om deel te nemen, te proeven van een andere cultuur en een gast uit een van deze landen te ontvangen. Een onvergetelijke internationale ervaring die meer dan eens uitmondt in duurzame vriendschappen.                  

Ready for takeoff? Let’s go!

Internationale stages

Projecten

Who’s knocking at my door 2

Building bridges