Spaanse uitwisseling Alcoi – april 2022

Van Zondag 3 april 2022 tot en met zaterdag 9 april 2022 mochten studenten uit Sancta Maria Kasterlee (SMIK) Kogeka1 op Spaanse uitwisseling met IES Pare Vitória Alcoi . Ze werden er heel erg warm onthaald in hun Spaanse gastgezinnen. Het werd een unieke ervaring die onze leerlingen hun hele leven zullen meedragen. Het was paasvakantie voor de Belgische studenten, maar niet voor de Spaanse, waardoor we naar de lessen konden gaan. De communicatie gedurende de uitwisseling was het Engels, maar de leerlingen leerden ook een mondjevol Spaans en Catalaans. 

Op het programma stonden Alcoi, de historische stad, het museum Moros  y Cristianos, een vermaarde polytechnische universiteit (robots en ICT-design), Valencia, de historische stad en Oceanografíc, Benidorm met het adembenemende Mirador ( Point of view op de 45e verdieping) in het Bali hotel, het wondermooie natuurreservaat la Font roja met een picknick in El Pinaret….  Een leuke mix van natuur en cultuur, met de nodige aandacht voor het pedagogische aspect en de leuke levenservaring van het leven in de gastgezinnen. 

De uitgebreidere uitleg kan je lezen in het vlotte verslag/dagboek van Willem en Vincent. We wensen je veel kijk- en leesplezier! 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email