STEM leerlingen bezoeken Kamp C

De afgelopen maand werden onze 2ejaars STEM leerlingen helemaal ondergedompeld in het thema Biobased Circulair bouwen. In samenwerking met het onderzoekscentrum Kamp C (Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen te Westerlo) leerden onze leerlingen hoe we in de toekomst onze woningen zullen bouwen met minder beton maar met bouwmaterialen gemaakt van dierlijk materiaal of van schimmels, planten, bacteriën die ecologisch verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt en hergebruikt worden. Vorige week mochten we ons zelfontworpen huis gaan bouwen d.mv. een modulaire bouwkit, bedacht door de leerlingen projectmanagement van Thomas More.

Een modulair systeem is een constructiesysteem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen. Iedereen kreeg tevens een eigen taak tijdens het bouwproces (van magazijnier tot bouwer op de werf). Bij deze workshop geen lange theoretische lessen, maar handen uit de mouwen en werken in team. Het resultaat mocht er zijn: een volledig zelf gemonteerd circulair huisje dat ook weer heel snel kon gedemonteerd worden. Dankzij dit project konden we weer proeven van de nieuwste technieken op gebied van wonen.

Ook zagen we hoe Kamp C erin geslaagd is een demowoning in één stuk te printen met een 3D-betonprinter, uniek op wereldvlak. Een bezoek aan ‘t Centrum en een workshop bio plastic maakte deze dag helemaal compleet.

Meer info:  

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email