Zesdejaars geven les aan tweedejaars

Afgelopen dinsdag kregen verschillende klassen uit de eerste graad les van zesdejaars. Die laatsten werden daarin begeleid door studenten Lerarenopleiding van de Thomas More hogeschool in Vorselaar.

Het lijkt een ongewone operatie: studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs gaan voor een keer niet zelf voor de klas staan, maar leren laatstejaars uit het middelbaar hoe zij les moeten geven aan medeleerlingen uit de eerste graad. En toch beschouwen de onderwijspartners het @MOREsphereproject als een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

“Voor onze eigen studenten levert het coachen van de zesdejaars inzicht hoe ze het best les geven juist meer inzicht in deze materie”, zegt docent Erwin Van de Put van Thomas More. “Drie groepjes van zo’n vijf studenten hebben de middelbare scholieren daar intensief in begeleid. Nu ze de feitelijke les bijwonen, kunnen ze zelf ook opsteken wat beter kan en wat ze zelf later voor de klas beter niet doen. Voor de zesdejaars Wetenschappen-Wiskunde wordt het duidelijk dat ze door het lesgeven over hun eigen leerstof zelf die stof beter doorgronden. En de leerlingen uit het tweede jaar die nu de les krijgen beleven een interessante uiteenzetting volgens de modernste technieken.”

We zijn wat ouder, maar weten wel wat zij op hun leeftijd interessant vinden!

Romy Van Baelen (6WEWI)

Bron: www.nieuwsblad

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email