Wat leer je in deze richting?

Kies je voor de basisoptie Economie & organisatie, dan leer je niet alleen over geld. Economie is een sociale wetenschap die de maatschappij als onderwerp van de studie heeft. Je leert over behoeften, inkomsten en uitgaven, bedrijven … Hierbij vertrekken we steeds vanuit de leefwereld van de jongere. We proberen je blik op de wereld om je heen te verruimen en gaan op zoek naar het hoe en waarom van gebeurtenissen in de wereld. Je verkent de economische aspecten van het gezinsleven, denkt na over het gedrag en keuzes van mensen en leert kritisch omgaan met media en politiek. Ook ICT komt uitgebreid aan bod, dus je krijgt de kans om je computervaardigheden verder aan te scherpen.

Voor wie is deze richting?

  • Je bent geboeid door de commerciële wereld van kopen en verkopen, ondernemen, toerisme, publiciteit en media;
  • je bent leergierig en aandachtig wanneer je via de actualiteit in aanraking komt met economische en maatschappelijke thema’s;
  • je besteedt graag aandacht aan wiskundige toepassingen en computervaardigheden.

 

Wat na deze opleiding?

Leerlingen die sterk zijn in de uitbreiding en de meer abstracte leerstof kunnen in de tweede en derde graad kiezen voor een doorstroomrichting zoals Economische wetenschappen of Bedrijfswetenschappen. Na deze studierichtingen kan een masteropleiding zoals economische of toegepaste economische wetenschappen een keuze zijn.
Leerlingen van 2A Economie & organisatie kunnen ook kiezen voor een studierichting met dubbele finaliteit die zich situeert in het studiedomein Economie en organisatie, zoals Bedrijf en organisatie en Commerciële organisatie. Deze richtingen bereiden voor op een professionele bachelor in de economische sector
Vanuit 2A Economie & organisatie is een arbeidsmarktgerichte opleiding zoals Organisatie & logistiek ook een optie. In deze studierichtingen word je heel praktisch opgeleid zodat je na het secundair onderwijs aan de slag kan op de arbeidsmarkt.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 2e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Geschiedenis AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Engels AV 2
Frans AV 3.5
Nederlands AV 4
Wiskunde AV 4
Muziek AV 1
Beeld AV 1
Techniek TV 2
Natuurwetenschappen AV 1
Aardrijkskunde AV 1
Economie & organisatie AV 5
ICT AV 0.5
VVV 1
TOTAAL   32
Vergelijk vakken