Wat leer je in deze richting?

Kies je de basisoptie Moderne talen & wetenschappen dan maak je een zeer veelzijdige keuze. We vullen deze basisoptie in met 2,5 uur wetenschappen en 2,5 uur moderne talen. In het deel wetenschappen ga je op onderzoek en bestudeer je de relatie tussen natuurwetenschappen en het dagelijkse leven. In het deel moderne talen ga je creatief met talen aan de slag en maak je kennis met subculturen.

Voor wie is deze richting?

  • Je studeert graag en je behaalt goede resultaten, zowel voor wiskunde, wetenschappen als talen;
  • je vindt het fijn om al eens een extra uitdaging te krijgen;
  • je kan aan een behoorlijk tempo veel leerstof verwerken;
  • je hebt een brede interesse;
  • je beschikt over communicatieve vaardigheden;
  • je voert graag zelf onderzoekjes uit en maakt hierbij kennis met biologie, fysica en chemie.

Wat na deze opleiding?

Leerlingen van 2A Moderne talen & wetenschappen die vooral interesse hebben in de component wetenschappen kiezen in de tweede en derde graad meestal voor een studierichting met finaliteit doorstroming die zich situeert in de wetenschappelijke context, zoals Natuurwetenschappen of Biotechnische wetenschappen. Deze studies bereiden voor op masteropleidingen in wiskunde, wetenschappen en aanverwante domeinen.
Leerlingen die minder sterk zijn in de uitbreiding en de meer abstracte leerstof kunnen ook kiezen voor een studierichting met dubbele finaliteit in een wetenschappelijke context, zoals Biotechnieken, Plant-, dier- en milieutechnieken of Horeca. Vanuit deze studierichtingen kan je na het secundair onderwijs nog verder studeren in een professionele bacheloropleiding die verwant is aan de keuze in het secundair.
Leerlingen van 2A Moderne talen & wetenschappen die vooral interesse hebben in de component talen kiezen in de tweede en derde graad meestal voor een studierichting met finaliteit doorstroming die zich situeert in het studiedomein Talen en cultuur, zoals Moderne talen, Taal- en communicatiewetenschappen … Deze studies bereiden voor op masteropleidingen zoals rechten, politieke en sociale wetenschappen, moderne vreemde talen, vertaler-tolk ….
Leerlingen die minder sterk zijn in de uitbreiding en de meer abstracte leerstof kunnen ook kiezen voor een studierichting met dubbele finaliteit zoals Taal en communicatie…. Vanuit deze studierichtingen kan je na het secundair onderwijs nog verder studeren in een professionele bacheloropleiding die verwant is aan de keuze in het secundair.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 2e jaar
Geschiedenis AV 2
Katholieke godsdienst AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Engels AV 2
Frans AV 3.5
Nederlands AV 4
Wiskunde AV 4
Muziek AV 1
Beeld AV 1
Techniek TV 2
Natuurwetenschappen AV 1
Aardrijkskunde AV 1
ICT AV 0.5
VVV 1
MTW talen AV 2.5
MTW wetenschappen AV 2.5
TOTAAL   32
Vergelijk vakken