Wat leer je in deze richting?

In het tweede leerjaar B wordt de algemene basisvorming verdergezet met 20 wekelijkse lestijden, die aangevuld worden met 10 lestijden van één of twee specifieke basisopties en 2 uren differentiatie.
In Voeding & horeca worden deze ingevuld als volgt:
  • 10 uren bakkerij, slagerij, keuken, zaal en logies
  • 1 uur STEM-initiatieven ter ondersteuning van de basisoptie
  • 1 uur ICT
In deze basisoptie verken je de eigenschappen van vaak gebruikte hulpmiddelen en grondstoffen in voeding en horeca. Je past basistechnieken toe in keuken en restaurant. Je krijgt inzicht in evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding. Je leert ook sociale en communicatieve vaardigheden toepassen in verschillende situaties binnen de context van voeding en horeca.

Voor wie is deze richting?

  • Je hebt het eerste leerjaar B met succes doorlopen;
  • of je hebt het eerste leerjaar A doorlopen en je stelt vast dat je een minder theoretische opleiding wil volgen;
  • de wereld van voeding en horeca boeit je;
  • dan zal deze richting je de uitdagingen bieden die je zoekt.

Wat na deze opleiding?

Leerlingen van 2B Voeding & horeca kiezen in de tweede graad voor een arbeidsmarktgerichte opleiding zoals Bakkerij, Slagerij of Restaurant – keuken. In deze studierichtingen word je heel praktisch opgeleid zodat je na het secundair onderwijs, eventueel aangevuld met een Se-N-Se of HBO5-opleiding, aan de slag kan op de arbeidsmarkt binnen de sector van voeding & horeca.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 2e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Bakkerij PV/TV 4
Beeld AV 1
Engels AV 2
Frans AV 1
ICT AV 1
Lichamelijke opvoeding AV 2
Maatschappelijke vorming AV 2
Muziek AV 1
Natuur en ruimte AV 1
Nederlands AV 3
Restaurant en keuken PV/TV 4
Slagerij PV/TV 3
Techniek TV 2
Wiskunde AV 3
TOTAAL   32
Vergelijk vakken