Wat leer je in deze richting?
Je bent bij ons aan het juiste adres als bakken jouw ding is: in de tweede graad wordt de basis gelegd om van jou een meesterbakker te maken. Eerst leer je, onder begeleiding, de belangrijkste technieken. Gaandeweg ga je deze zelfstandig uitvoeren. Er is niet alleen aandacht voor de vaardigheden die rechtstreeks verband houden met het vak, maar duurzaamheid, creativiteit, gastvrijheid, hygiëne en veiligheid zijn ook belangrijke pijlers van de opleiding.
Voor wie is deze richting?
Droom jij ervan om ooit je eigen bakkerij op te starten? Of ligt jouw hart misschien meer bij het uitbaten van een kleinschalige tearoom en hier zelfgemaakte gebakjes te presenteren? Bak jij graag en hoop je er ooit je beroep van te maken? Dan is de richting Bakkerij echt iets voor jou.
Wat na deze opleiding?
De logische vervolgopleiding na de tweede graad is de derde graad Bakkerij. Na het 6de jaar ben je dan een vakbekwame bakker en ligt er een waaier aan mogelijkheden voor je open.
Welke vakken volg je?
Lessentabel
Vak | Type | 3e jaar | 4e jaar |
---|---|---|---|
Katholieke godsdienst | AV | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | AV | 2 | 2 |
Nederlands | AV | 3 | 3 |
Engels | AV | 2 | 2 |
Socio-emotionele vorming | AV | 1 | - |
Informatica | AV | - | 1 |
Maatschappelijke Vorming | AV | 2 | 2 |
Wiskunde | AV | 2 | 2 |
PV Bakkerij | PV | 14 | 14 |
TV Bakkerij | TV | 4 | 4 |
TOTAAL | 32 | 32 |