Wat leer je in deze richting?

Bakkerijtechnieken is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het bereiden en verkopen van brood- en banketbakkerijproducten. Je verwerft hierbij inzicht in technologische processen, kwaliteitscontrole, voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Je voert vergelijkende testen uit om smaak- en bewaarprocessen te optimaliseren. Daartoe is er een uitbreiding van natuurwetenschappen (biologie en chemie) voorzien in het lessenpakket.

Voor wie is deze richting?

Je kan in deze richting terecht indien je met succes de tweede graad van een richting in de D- en D/A-finaliteit beëindigt met een A-attest, bij voorkeur vanuit de tweede graad Bakkerijtechnieken. De vaardigheden en kennis van de tweede graad Bakkerijtechnieken worden verder uitgediept en verfijnd.

Wat na deze opleiding?

Na een 6de jaar Bakkerijtechnieken ben je afgestudeerd als bakker. Een waaier van mogelijkheden ligt voor je open, je kan aan de slag als bakker of als kwaliteits- en procesverantwoordelijke in een bakkerij of bedrijf verwant met de bakkerswereld of je gaat verder studeren in het hoger onderwijs. De richting Bakkerijtechnieken is van die aard dat de meeste vormen van hoger onderwijs van het korte type binnen de mogelijkheden liggen.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Frans AV 2 2
Engels AV 2 2
Wiskunde AV 2 2
Natuurwetenschappen AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Geschiedenis AV 1 1
Economische vorming AV - 1
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Toegepaste bedrijfswetenschappen PV/TV 1 1
TV Bakkerijtechnieken TV 5 5
PV Bakkerijtechnieken PV 11 11
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken