Wat leer je in deze richting?
In deze opleiding ligt de nadruk zowel op het praktische als op het theoretische gedeelte binnen de bakkerij. Je leert de overkoepelende vaardigheden en moderne technieken die nodig zijn binnen een hedendaagse bakkerij en zoomt verder in op de productieprocessen van brood en patisserie. Je gaat zelf creatief aan de slag om nieuwe producten te ontwikkelen.
Er is niet alleen aandacht voor de praktische kant van het vak, maar ook de nodige kennis rond duurzaam, economisch, voedselveilig en arbeidsveilig handelen kan niet ontbreken binnen de bakkerij.
Voor wie is deze richting?
Zou jij graag je eigen bakkerij opstarten? Ben je creatief en heb je interesse in het creëren en maken van nieuwe producten? Heb je interesse in het technologisch proces van bakken? Dan is de richting Bakkerijtechnieken echt iets voor jou.
Wat na deze opleiding?
De logische vervolgopleiding is de derde graad Bakkerijtechnieken. Na het 6de jaar Bakkerijtechnieken heb je een waaier van mogelijkheden in het hoger onderwijs of kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt.
Welke vakken volg je?
Lessentabel
Vak | Type | 3e jaar | 4e jaar |
---|---|---|---|
Katholieke godsdienst | AV | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | AV | 2 | 2 |
Nederlands | AV | 4 | 4 |
Frans | AV | 2 | 2 |
Engels | AV | 2 | 2 |
Wiskunde | AV | 3 | 3 |
Natuurwetenschappen | AV | 2 | 1 |
Aardrijkskunde | AV | 1 | 1 |
Geschiedenis | AV | 1 | 1 |
Socio-emotionele vorming | AV | 1 | - |
Informatica | AV | - | 1 |
TV Bakkerijtechnieken | TV | 5 | 6 |
PV Bakkerijtechnieken | PV | 7 | 7 |
TOTAAL | 32 | 32 |