Wat leer je in deze richting?

Binnenschrijnwerk en interieur is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen maken kennis met massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies. Ze maken gebruik van digitale technologieën om het technisch proces voor te bereiden, het opmaken van een projectdossier en ontwikkelen technisch-operationele vaardigheden voor het machinaal realiseren van constructies en projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen voor binnenschrijnwerk en interieur en het plaatsen ervan. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen een rode draad doorheen de studierichting.

Voor wie is deze richting?

De logische vooropleiding is de opleiding Hout in de A-finaliteit of Houttechnieken in de dubbele finaliteit. Voor andere leerlingen uit de tweede graad is minstens technisch inzicht belangrijk en is er een sterke inhaalbeweging nodig om bij te benen wat betreft technologische houtconstructies, CAD-tekenen en gebruik van houtbewerkingsmachines.

Wat na deze opleiding?

Na het zesde jaar behaal je je diploma, en studeer je af als een volwaardige en moderne vakman in binnenschrijnwerk en interieur. Je beschikt immers over de beroepskwalificaties van binnenschrijnwerker en interieurbouwer. Je kan aan de slag als schrijnwerker, meubelmaker, trappenmaker of interieurbouwer.

Je kan je nog verder bekwamen in Se-n-Se (Secundair na secundair) en bijkomende beroepskwalificaties halen

Wil je daarna nog verder studeren dan kan je naar een aansluitende graduaatsopleiding, of via een algemeen voorbereidend Se-n-Se jaar, ook nog naar een bacheloropleiding.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Engels AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Maatschappelijke Vorming AV 1 1
Nederlands AV 2 2
Wiskunde AV 2 2
Realisaties binnenschrijnwerk en interieur TV 22 22
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Economische vorming AV - 1
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken