Wat leer je in deze richting?

Landbouw is een praktische agrarische richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Je ontwikkelt competenties en inzichten via praktische vorming met focus op dierlijke verzorging, huisvesting, voeding en voederwinning, fokkerij en dierlijke productie van landbouwproductiedieren. Ook het bedienen en besturen, onderhouden, afstellen en controleren van landbouwmachines komen aan bod. Daarnaast leer je volgens agro-ecologische en diervriendelijke principes handelen.

In verschillende projecten leer je de landbouwsector beter kennen. Zo zal je tijdens het project landbouwmechanisatie klaargestoomd worden om kwaliteitsvol gemechaniseerd werk met landbouwmachines te leren uitvoeren. In het project veehouderij ligt de focus op het opfokken en verzorgen van landbouwproductiedieren met het oog op een rendabele dierlijke productie. In het project landbouwgewassen leer je alles over de teelt van maïs en grasland. Ook nieuwe trends inzake duurzame landbouw worden onder de loep genomen.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse voor dieren, planten en techniek binnen de landbouwsector? Ben jij daarnaast eerder praktisch ingesteld, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’, dan is de richting Landbouw echt iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

Na deze opleiding kan je terecht op de arbeidsmarkt, waar je aan de slag kan als werknemer bij loonwerkers, groendiensten, tuinaanleggers, milieudiensten, in de agro-industrie, … Daarnaast kan je je ook vestigen als zelfstandig uitbater van een land- of tuinbouwbedrijf.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 1 1
Socio-emotionele vorming AV 1  
Economische vorming AV   1
Engels AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Wiskunde AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Bedrijfsmanagement TV 2 2
Dier en leefmilieu TV 2 2
Landbouwmechanisatie TV 2 1
Plant en groeimilieu TV 1 2
Praktijk dier & techniek PV 4 4
Praktijk plant & techniek PV 4 4
Stage Landbouw PV 7 7
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken