Wat leer je in deze richting?

Elektromechanische technieken duaal is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit.

Je ontwikkelt theoretische inzichten in de toegepaste wiskunde en wetenschappen: elektriciteit-elektronica en mechanica, fluïdomechanica en thermodynamica. Je wordt technologisch vaardig in automatisatie en ontwerp, opbouw en onderhoud van industriële installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montage technieken, onderhouds- en diagnosetechnieken in een elektromechanische context.

In het duaal leertraject combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Op school krijg je de algemene vakken én de theorie van de technische vakken. Het voordeel is dat je die theorie meteen in de praktijk kan brengen in een bedrijf in jouw buurt. Je krijgt een mentor die zijn of haar kennis en ervaring graag met je deelt. Je leert gemiddeld wekelijks 10 uren op de werkplek.

Voor wie is deze richting?

De logische vooropleiding is de tweede graad Elektromechanische technieken. Leerlingen die instromen uit andere studierichtingen, zullen vooral voldoende basiskennis moeten hebben van wiskunde, mechanica en elektriciteit.

Voor de duale richting moet je arbeidsrijp en arbeidsbereid bevonden worden.

Wat na deze opleiding?

Je hebt de mogelijkheid om verder te studeren en een professionele bacheloropleiding te volgen (vb elektromechanica, autotechnologie, energietechnologie, ecotechnologie…) of je kan onmiddellijk naar de arbeidsmarkt als elektromecanicien of onderhoudstechnicus.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Natuurwetenschappen AV 1 1
Engels AV 2 2
Frans AV 2 2
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Economische vorming AV - 1
Wiskunde AV 3 3
Elektromech. Technieken PV/TV 17 17
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken