Wat leer je in deze richting?

Grootkeuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het (voor)bereiden en distribueren van maaltijden of maaltijdcomponenten in verschillende contexten van grootkeuken en catering. Je krijgt een grondige kennis en inzicht in de grondstoffen en de processen om zo een keuze van voedingsmiddelen te maken

en hedendaagse kooktechnieken toe te passen. Je verwerft hierbij inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer binnen grootkeuken en catering. Bij het bedienen van gasten ligt de nadruk op gastvrijheid en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels.

Voor wie is deze richting?

Je kan in deze richting terecht indien je met succes de tweede graad beëindigt met een A-attest en je hebt een grote interesse in de verschillende facetten van een keuken.

Wat na deze opleiding?

Indien je met succes het tweede jaar van de derde graad beëindigt heb je een diploma van hulpkok. Je kan je via een SENSE jaar verder specialiseren tot kok.

Als afgestudeerde hulpkok kan je aan de slag in de keuken van bedrijven, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen en vakantiecentra.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Engels AV 2 1
Frans AV 1 2
Maatschappelijke Vorming AV 1 1
Wiskunde AV 2 2
Economische vorming AV - 1
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Ondernemend project TV - 1
PV Grootkeuken PV 14 7
PV Werkplekleren PV - 7
TV Grootkeuken TV 7 6
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken