Wat leer je in deze richting?

De opleiding hoeknaadlasser wordt georganiseerd binnen duaal leren. Duaal leren betekent dat je leren op school combineert met ervaring opdoen op de werkvloer. Bepaalde vaardigheden en competenties zul je dus leren op jouw werkplaats.

  • Ben je nog niet arbeidsrijp? dan krijg je een passend aanvullend traject. Hier leer je vaardigheden en attitudes om door te stromen naar de arbeidsmarkt.
  • Ben je niet arbeidsbereid? Wil je het vak niet leren door buiten de school bij een bedrijf te werken? Dan is deze leerweg misschien toch niets voor jou. Contacteer je CLB-mewerker voor een gesprek.

Daarnaast volg je twee dagen les: één dag algemene vorming en één dag beroepsgerichte vorming.

Tijdens de lessen praktijk ligt de focus op MIG/MAGlassen en TIG lassen voor het maken van hoeknaadverbindingen. Dit wordt aangeleerd zowel onder de hand, naar omhoog lassen en boven het hoofd lassen. Verder leer je er veilig en zelfstandig werken. Je doet ook aan zelfevaluatie en kwaliteitscontrole.

Tijdens de lesdag algemene vorming word je klaargestoomd voor onze huidige complexe maatschappij. Het is een levensecht vak, waarin algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en maatschappelijke vorming geïntegreerd worden.

Voor wie is deze richting?

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn of de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben (geslaagd of niet geslaagd).

Heb je interesse en doorzettingsvermogen voor het aanleren en perfectioneren van verschillende lastechnieken dan is de richting hoeknaadlasser iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

  • BK2: Beroepskwalificatie 2 voor een specifieke beroepsvorming. Je hebt bewezen dat je dit technisch kan. Indien je niet meer leerplichtig bent, kan je de overstap maken naar de arbeidsmarkt. Na het behalen van een BK2 kan je ook doorstromen naar een BK3.
  • OK2: Onderwijskwalitificatie 2. Je hebt beroepsvorming én algemene vorming succesvol afgewerkt. Je hebt een getuigschrift 2de graad secundair onderwijs en kan doorstromen naar de 3de graad.