Wat leer je in deze richting?

In deze opleiding ligt de nadruk zowel op het praktische als op het theoretische gedeelte binnen de horeca. De drie componenten van Horeca (keuken, zaal en hotel) komen hier uitgebreid aan bod. Je leert niet alleen alle kneepjes van het vak in de zaal en in de keuken, maar ook de activiteiten in een logiesverstrekkend bedrijf ga je verkennen.
Er is niet alleen aandacht voor de praktische kant van het vak, maar ook de nodige kennis rond duurzaam, economisch, voedselveilig en arbeidsveilig handelen kan niet ontbreken binnen de horeca.

Voor wie is deze richting?

Werk je graag in een keuken? Vind je het fijn om gasten in de watten te leggen? Zie je jezelf al staan achter een balie in een hotel? Dan is deze veelzijdige richting zeker iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

De logische vervolgopleiding is de derde graad Horeca. Na het 6de jaar Horeca heb je een waaier van mogelijkheden in het hoger onderwijs of kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Engels AV 2 3
Frans AV 3 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Geschiedenis AV 1 1
Natuurwetenschappen AV 2 1
Wiskunde AV 3 3
Maatschappelijke vorming / ICT AV 1  
Artistieke vorming / Economische vorming AV   1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Horeca PV/TV 13 13
Toegepaste Economie TV   1
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken