Wat leer je in deze richting?

Je leert de basisvaardigheden en technieken van houtbewerking beheersen en je werk planmatig aanpakken en beoordelen. Je leert geschikte materialen, gepaste constructiemethodes, juiste machines en gereedschappen gebruiken bij het vervaardigen van houten werkstukken zoals bv. meubelen, deuren, …
Ontwerpen en leren tekenen met CAD, voorafgaand aan de praktische uitvoeringen, staan centraal. Een goed ruimtelijk voorstellingsvermogen is hierbij essentieel.

Voor wie is deze richting?

Houttechnieken is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat je naast een degelijke algemene vorming nodig voor hoger onderwijs, ook leert procesgericht denken en het theoretische met het praktisch uitvoeren combineert.
Ben je gepassioneerd door technologie? Heb je interesse in hout en houtsoorten? Heb je een gezonde dosis nieuwsgierigheid en kan je probleemoplossend denken? Heb je oog voor detail en kan je nauwkeurig werken? Combineer je graag het theoretische met het praktische? Dan is deze richting echt iets voor jou!

Wat na deze opleiding?

In de derde graad ga je logischerwijs verder naar Houttechnieken en behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies aan te vatten binnen het vakgebied zoals een professionele bachelor in houttechnologie, bouw of interieur.
Daarnaast kan je ook meteen op de arbeidsmarkt terecht want je werd intussen ook opgeleid tot operator van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines.
Je kan dus aan de slag als technicus hout, bediener-programmeur van CNC-machines, medewerker op een studie-of planningsbureau, technisch-commerciële verantwoordelijke in de houtsector, …

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Engels AV 2 2
Frans AV 2 2
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Wiskunde AV 3 3
Natuurwetenschappen AV 1 1
Maatschappelijke Vorming AV 1 -
Informatica AV - 1
Realisaties houttechnieken TV 13 13
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken