Wat leer je in deze richting?

De leerlingen leren inzicht krijgen in toegepaste wiskunde en wetenschappen, massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies. Ze denken in functie van het technisch proces en kwaliteitsbewaking, zijn technologisch vaardig in het gebruik van digitale technologieën zowel tijdens de voorbereiding, het opmaken van projectdossiers, het modelleren met CAD, het toepassen van CAM, het programmeren en bedienen van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines en het machinaal realiseren van constructies en projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen een rode draad doorheen de studierichting..

Voor wie is deze richting?

Logischerwijs bouwt deze richting verder op de tweede graad Houttechnieken. Dit is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat je naast een degelijke algemene vorming nodig voor hoger onderwijs, ook leert procesgericht denken en het theoretische met het praktisch uitvoeren combineert.

Ben je gepassioneerd door technologie? Heb je interesse in hout en houtsoorten? Heb je een gezonde dosis nieuwsgierigheid en kan je probleemoplossend denken? Heb je oog voor detail en kan je nauwkeurig werken? Combineer je graag het theoretische met het praktische? Dan is deze richting echt iets voor jou!

Wat na deze opleiding?

Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies aan te vatten binnen het vakgebied zoals een graduaatsopleiding of professionele bachelor in houttechnologie, bouw of interieur.

Daarnaast kan je ook meteen op de arbeidsmarkt terecht want je werd intussen ook opgeleid tot operator van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines.

Je kan dus aan de slag als technicus hout, bediener-programmeur van CNC-machines, medewerker op een studie-of planningsbureau, technisch-commerciële verantwoordelijke in de houtsector, …

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Engels AV 2 2
Frans AV 2 2
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Wiskunde AV 3 3
Natuurwetenschappen AV 1 1
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Economische vorming AV - 1
Realisaties houttechnieken TV 17 17
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken