Wat leer je in deze richting?

Je verhoogt in dit specialisatiejaar je praktische kennis, inzicht en vaardigheden die nodig zijn in het beroepsleven.

In de praktijkvakken en stages komen via ervaringsgericht werken op een geïntegreerde wijze heel wat technieken aan bod.Je leert je in te leven in het beroep van bediener van conventionele en CNC-machines, steller van CNC-machines, afsteller van gereedschappen, algemeen onderhoudswerkman, gereedschapsslijpers,…
Naast het technische luik besteden we voldoende aandacht aan taalontwikkeling en algemene vorming zodat je ook het diploma van secundair onderwijs behaalt. Op deze manier sta je stevig in je schoenen om in te treden op de arbeidsmarkt.

Voor wie is deze richting?

Als je een A-attest behaalde in het tweede jaar van de derde graad Houtbewerking BSO, ben je een geschikte kandidaat om het diploma secundair onderwijs te behalen.

Dit specialisatiejaar beoogt de beroepskwalificatie van het bedienen van industriële houtmachines. Zo kan je dan ingezet worden in gans het industrieel productieproces vanaf de toelevering van grondstoffen tot het verzendingsklaar maken van de afgewerkte producten. Het vak ‘Ondernemend project’ vormt een onderdeel van de opleiding zodat ook ondernemerszin wordt aangewakkerd

Wat na deze opleiding?

Na het beëindigen van de studies kan je tewerkgesteld worden in de bouw (timmerwerken) en in de houtverwerkende bedrijven als volwaardig polyvalent geschoold vakman: houtdraaier, keuken-meubelenvervaardiger, lijstenmaker, meubelmaker, parketvloerlegger, schrijnwerker, timmerman, trappenmaker. Na enkele jaren ervaring kan je meestergast, zelfstandig aannemer of zaakvoerder van een bedrijf worden.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 7e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Project Algemene Vakken AV 4
Engels AV 2
Wiskunde AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Realisaties Hout TV 4
Praktijk Hout PV 14
Ondernemend project TV 2
Technisch Tekenen TV 2
TOTAAL   34

Praktijk: inclusief 6 weken stage

Vergelijk vakken