Wat leer je in deze richting?

De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van de basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren.
Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, een middagmaal. Je leert snijtechnieken toepassen, recepturen volgen, dresseren, allerlei keukengereedschap gebruiken, groenten en fruit reinigen, de vaat doen, enz.
De opleiding bestaat uit 2 modules: initiatie keuken en keukentechnieken.

Voor wie is deze richting?

Ben je minimum 15 jaar? Werk je graag samen met anderen? Ben je graag met voeding bezig? Vind je het niet erg om te werken op onregelmatige tijden? Heb je aandacht voor hygiëne? Doe je graag voorbereidend werk? Dan is de opleiding keukenmedewerker iets voor jou!
Als keukenmedewerker werk je met collega’s samen aan een eindproduct. Je doet vooral voorbereidend werk en ook af en toe de afwas doen, vind je niet erg.

Wat na deze opleiding?

Als je afstudeert in de opleiding keukenmedewerker, kan je aan de slag in een restaurant, een grootkeuken, een brasserie, enz. Waar je precies aan het werk zal zijn, bepaalt met welke voedingsproducten je zal werken en wat je precies doet in een keuken.
Met je certificaat van keukenmedewerker op zak, kan je er ook voor kiezen door te stromen naar de opleiding hulpkok.