Wat leer je in deze richting?

Beschrijving van de studierichting – Medewerker (banket)bakkerij duaal
Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt, bakt degen en beslagen en bereidt daarmee brood, broodspecialiteiten, banketproducten, harde- en zachteluxe. Hij bereidt bovendien crèmes, mousses, romen en ijsproducten zoals consumptie-ijs en sorbet. Hij maakt suikerwerk en verwerkt marsepein en chocolade.
Tijdens de praktijkles bereid je, samen met je klasgenoten, de allerlei bakkersproducten. Je leert banketproducten maken, crèmes en mousses bereiden, bavarois maken, werken met bladerdeeg, ijs maken marsepein maken en verwerken, suikerwerk maken, werken met chocolade, enz.
De opleiding is een vervolgopleiding voor wie reeds het certificaat broodbakker behaald heeft.

Voor wie is deze richting?

Ben je minimum 15 jaar en heb je het certificaat van broodbakker reeds behaald? Hou je van aanpakken? Werk je graag met voeding en word je blij als je de geur van vers brood en koffiekoeken ruikt? Vind je het niet erg om op termijn ‘s nachts te werken? Werk je graag dingen af tot in de kleinste details? Wil je alles kunnen maken dat in de bakkerij verkocht wordt? Dan is de opleiding broodbakker iets voor jou!
Als broodbakker werk je met collega’s samen aan broden, harde- en zachteluxe, maar ook aan meer verfijnde pattiserie. In de bakkerij is het druk. Je bent vaak verschillende dingen tegelijk aan het doen

Wat na deze opleiding?

Als je afstudeert in de opleiding brood- en banketbakker, kan je aan de slag bij een bakker. Je hebt dan de capaciteiten om alle producten te bereiden die je bij de bakker kan kopen. Waar je precies zal werken, bepaalt welke producten je maakt en welke handelingen je verricht.