Wat leer je in deze richting?
De opleiding medewerker hout wordt georganiseerd binnen duaal leren. Duaal leren betekent dat je leren op school combineert met ervaring opdoen op de werkvloer. Bepaalde vaardigheden en competenties zal je dus leren op jouw werkplaats.
- Ben je nog niet arbeidsrijp? Dan krijg je een passend aanvullend traject. Hier leer je vaardigheden en attitudes om door te stromen naar de arbeidsmarkt.
- Ben je niet arbeidsbereid? Wil je niet het vak leren door buiten de school bij een bedrijf te werken? Dan is deze leerweg misschien niets voor jou. Contacteer je CLB-medewerker voor een gesprek.
Daarnaast volg je twee dagen les: een dag algemene vorming, een dag beroepsgerichte vorming.
Als medewerker hout ben je bezig met het bewerken van hout- en plaatmateriaal. Je gaat aan de slag met de verschillende grondstoffen en je leert hoe je je eigen werkzaamheden moet voorbereiden. Daarnaast leer je de verschillende houtbewerkingsmachines in- en omstellen, bedienen en reinigen. Naast de machines zal je tijdens je opleiding ook leren om verschillende houtsoorten handmatig te bewerken. Aan de hand van een werkopdracht zal je in staat zijn om werkstukken te vervaardigen. Je leert ook veilig en zelfstandig werken. Je doet aan zelfevaluatie en kwaliteitscontrole.
Tijdens de lesdag algemene vorming word je klaargestoomd voor onze huidige complexe maatschappij. Het is een levensecht vak waarin algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en maatschappelijke vorming geïntegreerd worden.
Voor wie is deze richting?
Voor wie is deze richting?
Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn of de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben (geslaagd of niet geslaagd).
Word je blij van de geur van hout? Ben je nauwkeurig en handig? Heb je interesse voor techniek en werk je graag met machines? Dan is de opleiding medewerker hout zeker iets voor jou!
Wat na deze opleiding?
- BK2: Beroepskwalificatie 2 voor een specifieke beroepsvorming. Je hebt bewezen dat je dit technisch kan. Indien je niet meer leerplichtig bent, kan je de overstap maken naar de arbeidsmarkt. Na het behalen van een BK2 kan je ook doorstromen naar een BK3.
- OK2: Onderwijskwalitificatie 2. Je hebt beroepsvorming én algemene vorming succesvol afgewerkt. Je hebt een getuigschrift 2de graad secundair onderwijs en kan doorstromen naar de 3de graad.