Wat leer je in deze richting?

Als medewerker hout ben je bezig met het bewerken van hout- en plaatmateriaal. Je gaat aan de slag met de verschillende grondstoffen en je leert hoe je je eigen werkzaamheden moet voorbereiden. Daarnaast leer je de verschillende houtbewerkingsmachines in- en omstellen, bedienen en reinigen. Naast de machines zal je tijdens je opleiding ook leren om verschillende houtsoorten handmatig te bewerken. Aan de hand van een werkopdracht zal je in staat zijn om werkstukken te vervaardigen.
De opleiding wordt modulair aangeboden. De inhoud en de duurtijd is dus verschillend van persoon tot persoon. Een geslaagde module leidt tot een deelcertificaat binnen deze opleiding. Bovendien is de opleiding maatwerk. Dit wil zeggen dat we samen op zoek gaan naar de beste aanpak zodat jij goede vorderingen kan maken in je opleidingstraject.

Voor wie is deze richting?

Ben je minimum 15 jaar? Hou je van aanpakken? Word je blij als je de geur van hout opsnuift? Werk je graag in team? Heb je interesse voor techniek? Vind je het leuk om met machines te werken? Ben je nauwkeurig en handig? Dan is de opleiding machinaal houtbewerker iets voor jou!
Als machinaal houtbewerker werk je met collega’s samen aan een eindproduct. Om je heen is het nooit stil. Het gezoem van machines en het heen en weer lopen van collega’s zorgen voor de levendigheid waar jij van houdt.

Wat na deze opleiding?

Als je afstudeert in de opleiding machinaal houtbewerker, kan je aan de slag in een meubelfabriek, een timmerfabriek, een bouwbedrijf, een houthandel of een interieurbedrijf. Waar je precies zal werken, bepaalt welke producten je maakt en welke handelingen je verricht.
Met je certificaat van machinaal houtbewerker op zak, kan je er ook voor kiezen door te stromen naar de opleiding binnenschrijnwerker.