Wat leer je in deze richting?

De opleiding medewerker schilder- en behangwerken wordt georganiseerd binnen duaal leren. Duaal leren betekent dat je leren op school combineert met ervaring opdoen op de werkvloer. Bepaalde vaardigheden en competenties zal je dus leren op de werkplaats.

  • Ben je nog niet arbeidsrijp? Dan krijg je een passend aanvullend traject. Hier leer je vaardigheden en attitudes om door te stromen naar de arbeidsmarkt.
  • Ben je niet arbeidsbereid? Wil je het vak niet leren door buiten de school bij een bedrijf te werken? Dan is deze leerweg misschien niets voor jou. Contacteer je CLB-medewerker voor een gesprek.

Daarnaast volg je twee dagen les: één dag algemene vorming en één dag beroepsgerichte vorming.

In deze opleiding leer je wanden en plafonds schilderen. Ook bescherm en verfraai je gebouwen en interieurs door plamuren, en herstellen van barsten. Je kan met precisie decoratieve schilderwerken aanbrengen op allerlei oppervlakken en je kan oppervlakken voorbereiden voor het plaatsen van wandbekleding.

Tijdens de lesdag algemene vorming word je klaargestoomd voor onze huidige complexe maatschappij. Het is een levensecht vak waarin algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en maatschappelijke vorming geïntegreerd worden.

Voor wie is deze richting?

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn of de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben (geslaagd of niet geslaagd).

Als schilder werk je met collega’s, maar ook regelmatig alleen. Je bent aan het werk in de woning van een klant en daarom heb je zelf een verzorgd voorkomen en ben je ook nauwkeurig en stipt.

Heb je oog voor mooie interieurs? Kan je nauwkeurig werken met oog voor de kleinste details? Dan is de opleiding schilder(decorateur) iets voor jou!

Wat na deze opleiding?

  • BK2: Beroepskwalificatie 2 voor een specifieke beroepsvorming. Je hebt bewezen dat je dit technisch kan. Indien je niet meer leerplichtig bent, kan je de overstap maken naar de arbeidsmarkt. Na het behalen van een BK2 kan je ook doorstromen naar een BK3.
  • OK2: Onderwijskwalitificatie 2. Je hebt beroepsvorming én algemene vorming succesvol afgewerkt. Je hebt een getuigschrift 2de graad secundair onderwijs en kan doorstromen naar de 3de graad.