Wat leer je in deze richting?

Moderne talen-wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket moderne talen en wetenschappen.

De leerlingen verdiepen hun communicatievaardigheden in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Nederlands. Binnen het uitgebreid pakket moderne talen is er aandacht voor taalsystematiek, taalverwerving, taalontwikkeling en literatuur.

Daarnaast nemen ook de kernwetenschappen (aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica) een belangrijke plaats in. Je leert deductief, empirisch en probleemoplossend denken.

Ook wiskunde is een belangrijk vak in deze richting. Vanuit conceptueel wiskundig denken leer je ook antwoorden formuleren op natuurwetenschappelijke vragen.

Voor wie is deze richting?

Hou je van talen? Trekt de wereld van de wetenschap je eveneens aan? Behaalde je een A-attest in het tweede jaar van de tweede graad van een doorstroomfinaliteit? Dan is deze studierichting je op het lijf geschreven!

Wat na deze opleiding?

De richting Moderne talen-wetenschappen bereidt voor op een uitgebreide keuze aan academische en professionele bachelors, ook buiten het domein van STEM en Taal en Cultuur.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Aardrijkskunde AV 1 2
Biologie TV 2 1
Chemie AV 2 2
Cultuur AV 1 -
Duits AV 2 3
Engels AV 3 3
Financieel-economische vorming AV 1 -
Frans AV 4 3
Fysica TV 2 2
Geschiedenis AV 2 2
Graduation class AV - 2
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Wiskunde AV 4 4
Spaans (1 uur facultatief) AV - -
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken