Wat leer je in deze richting?

Opvoeding en begeleiding is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. De leerlingen krijgen een wetenschappelijk-theoretische basis aangereikt m.b.t. psychologie, (ortho)pedagogiek, deontologie en de mens en zijn plaats in de samenleving, waarbij steeds vertrokken wordt vanuit de contexten en voorbeelden uit de welzijnszorg.

In deze richting leren de leerlingen pedagogisch handelen als toekomstig kinderbegeleider en zich oriënteren op het begeleiden van mensen met een beperking.

Voor wie is deze richting?

Wil je graag met mensen werken in een sociale context en hen begeleiden? Heb je een brede interesse in de gezondheids- en welzijnszorg? Hou je van de combinatie theorie en praktijk? Behaalde je een A-attest in het tweede jaar van de tweede graad in een doorstroomfinaliteit of dubbele finaliteit? Dan zit je in deze richting helemaal op je plaats!

Wat na deze opleiding?

Deze richting bereidt voor op een professionele bachelor, een graduaatsopleiding of een Se-n-Se-opleiding binnen het domein Maatschappij en Welzijn. Daarnaast heb je na deze richting ook een aantal competenties uit de beroepskwalificatie ‘kinderbegeleider’ op zak die zeker van pas komen op de arbeidsmarkt.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Aardrijkskunde AV 1 1
Artistieke vorming AV 1 1
Engels AV 2 2
Financieel-economische vorming AV 1 -
Frans AV 2 2
Geschiedenis AV 1 1
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Natuurwetenschappen AV 1 1
Nederlands AV 3 3
Opvoeding en begeleiding PV/TV 8 8
Project TV 2 2
Stage PV 4 4
Wiskunde AV 2 3
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken